David Perlov Fund 2012

תחרות ליצירה דוקומנטרית 2012

הוכרזו שמות העולים לגמר בתחרות קרן פרלוב ליצירה דוקומנטרית צעירה – השנה התשיעית.

שמונה שנים מלאו מאז מותו של חתן פרס ישראל לקולנוע, הבמאי, דוד פרלוב, ושלב הגמר של תחרות קרן פרלוב ליצירה דוקומנטרית, מייסודם של שידורי קשת, קרן יהושע רבינוביץ' לאמנויות ומשפחת פרלוב, יתקיים במרכזו של אירוע ההוקרה השנתי לזכרו.

חבר השופטים כלל הפעם את העיתונאית והבמאית דליה קרפל, את יוצר הקולנוע התיעודי יאיר לב; נציג קרן יהושע רבינוביץ' לאמנויות יואב אברמוביץ'; מנהל הפיתוח של שידורי קשת, עמי גלאם; והעורכת והמפיקה, בתו של דוד, יעל פרלוב. גובה מענק הקרן יעמוד על שווי 40,000 ₪.

90 הצעות נשלחו השנה לתחרות מ- 15 בתי ספר גבוהים לקולנוע ואמנות, מתוכם נבחרו 5 הצעות שעלו לשלב הגמר אשר יתקיים השנה ביום ד', 15.2.2012, בשעה 21:00 בסינמטק תל אביב.

    קפה נגלר של מור קפלנסקי מהחוג לקולנוע וטלוויזיה של אוניברסיטת ת"א, המספר על ההיסטוריה של קפה נגלר שבברלין, בתחילת המאה ה 20 מזווית ראייתה של הבמאית שבעליו של הבית קפה, רוזה ואיגנץ נגלר, הם הסבא והסבתא שלה .
    החייל הלבן של דניאל זיני מהאקדמיה לאמנות ועיצוב "בצלאל" בירושלים, המספר על יהודה בראון, אומן מייצג בן 27, אשר גדל בהתנחלות גינות שומרון וכיום הוא מתחפש לחייל לבן שמבצע פטרול במקומות שונים בארץ.
    שומר אדמה של רותם עלימה מהחוג לקולנוע וטלוויזיה של אוניברסיטת תל אביב, מספר על סמי איגבריה, שהחליט שהוא רוצה לחיות אחרת ועבר לגור במבצר שביישוב תל קקון.
    בית הקברות שייח מוראד של רואי מעוז ממגמת קולנוע ותקשורת של סמינר הקיבוצים, מספר על ההיסטוריה של בית הקברות שייח מוראד בשכונת שפירא בדרום תל אביב. הסרט יתחקה אחר הנסתר והגלוי של המקום.
    גבול של מוחמאד אבו שארב ממכללת ספיר, הבמאי ,בדואי ישראלי רווק בן 27, יוצא למסע בעקבות אימו החד הורית ילידת עזה ששודכה 3 פעמים ונאלצה לנדוד בין עזה לישראל. בגיל 11 הוא ניתק ממנה כשהיא נאלצה לשוב לעזה, והתחנך כאן. אימו תקפה אותו במהלך 'עופרת יצוקה. סבתו נהרגה והוא לא ידע דבר על אימו וכל זאת כשהוא לומד בשדרות המופגזת. הביוגרפיה הקולנועית שתידרש גם ליחסיו עם אביו שנדד בעולם, מתמקדת בסוגיות של זהות ושל היחס לחברה הבדואית.

תהליך הבחירה בתחרות מורכב משני שלבים. בשלב הראשון מועברות ההצעות שהוגשו לוועדת לקטורים אשר בוחרת מתוכם את חמש ההצעות הטובות ביותר. בשלב השני עולים הזוכים לגמר במסגרת אירוע הפיצ'ינג המסורתי העומד במרכזו של ערב ההוקרה השנתי לדוד פרלוב.

הסרט "אמנות המיתה" של הזוכה מהשנה שעברה, ברק וקנין, מב"יס לקולנוע וטלוויזיהסם שפיגל, יוצג בבכורה.הסרט מגולל את סיפורו הטראגי של האמן אורן יקר ז"ל. זהו דיוקנו של אדם ואמן צעיר מחיפה שמציע אופציית חיים רדיקלית, טוטאלית, בתוך סביבה שלא מקבלת שונות. הסרט מתרחב אל סיפורם של בוגרי "הדשא - של בית רוטשילד" כינוי שדבק לקבוצת מחתרת של צעירים חיפאיים-אליה אורן השתייך. קבוצה זו פעלה החל משנות השבעים ועד סוף המאה הקודמת והיא בחרה באמנות ובפוליטיקה כמרד בחברה קפואה ושמרנית בחיפה של תקופה זו. וקנין מבקש להתחקות בסרטו אחר חייו של אורן, אך עוד יותר מזה אחר הסיבות להתרסקות תקוותיה של הקבוצה שהקיפה אותו.

עוד יוקרן בתחילת הערב קטע מתוך סרטו של דוד פרלוב "יומן מעודכן" (1990- 1999) שיצא לאחרונה בדי.וי.די בהפצת האוזן השלישית. יוקרן גם קטע מתוך סרטו של דוד פרלוב "זיכרונות משפט אייכמן" (1979).שעבר תהליך של שימור ב-2010הכניסה לאירוע חופשית ופתוחה לקהל הרחב.

קרן פרלוב הוקמה בשנת 2004, כחודש לאחר מותו של דוד פרלוב, אשר יצירתו החשובה ביותר "יומן", אסופה של סרטים דוקומנטריים שצילם במשך 10 שנים, מהווה אבן יסוד של הקולנוע הדוקומנטרי הישראלי. הקרן נוסדה במטרה לעודד ולתמוך בסטודנטים צעירים העוסקים ביצירה תיעודית ולשמר את משנתו הקולנועית של דוד פרלוב, שראה בעשייה הדוקומנטרית את תכלית חייו.


הזוכה

   

רואי מעוז

בן 25, נולד וגדל בין הפרדסים בפרברי נס ציונה. כיום גר בין הפרדסים בדרום תל אביב. אחרי סיבוב קצר בבקעת הירדן, בצבא ובכמה מדינות אזוטריות בעולם. לומד, בימים אלו, בסמינר הקיבוצים בחוג לתקשורת וקולנוע, שנה ב'. מידי יום, בוקר וערב; אם בדרך ללימודים, לים, לעבודה או לפלאפל. חולף על פני קיר הבטון של שייח' מוראד.

 

Roi Maoz

25 years old, he was born and raised between the orchards on the suburbs of Nes-Ziona. Currently, he lives between the orchards in south Tel Aviv. After a short spin in the Jordan Valley, the army and some esoteric countries around the world, today, he is studying at Kibbutzim College of Education, at the Department of Communication and Film, Second Year. Every day, morning and evening; if it is on the way to school , the beach, work, or to falafel stall , He passing by the concrete wall of Sheikh Murad.

     
 

בית הקברות שייח מוראד

הסרט יספר את סיפורו של בית הקברות שייח מוראד, שנמצא בשכונת שפירא בדרום תל אביב. בית הקברות קיים לפחות 500 שנה, עוד מהתקופה הממלוכית. הוא שימש את ערביי אזור אבו-כביר עד מלחמת העצמאות, כשאז גורשה האוכלוסייה הערביית מתל אביב.

מאז, החל תהליך ההתפוררות של בית הקברות שנבע מהזנחה והתכלות "טבעית" אבל גם מפגיעה מכוונת, החל מונדליזם "שובבי" של ילדים בשנות ה50 ועד לפעולות תג מחיר שהתרחשו בשנה האחרונה

סיפורו של המקום הוא סיפור של הדרה מסועפת ורב רבדית. דרך הסרט יחשף קולו הדומם של בית הקברות: בני משפחה שיקיריהם נקברו בו בעבר, המשת"פים הפלשתינים שנאלצים להמשיך ולקבור בני משפחה במקום, אנשי רשות הוואקף, העירייה, ומשרד הפנים שאחראים ולא אחראים ולמצבו, חוקרים, ארכיאולוגים והיסטוריונים, תושבי השכונה וכן פעילים חברתיים שמנסים לדחוף לקיום ראוי של המקום

דרך סיפורם של אלה, הסרט יבקש לחשוף מהו הסיפור שמסתתר מתחת לאשפה, לשיחי הצבר ולמצבות השבורות

The film tells the story of Sheikh Murad cemetery, which is situated in Shapira Quarter on the south of Tel-Aviv.

The cemetery is at least 500 years old, since the Mamluk period. It served the Arabs in the Abu –Kabir area until the Independence war, when the Arab population was expelled from Tel Aviv.

Since then, Disintegration process began. Affected by neglect and natural exhaustion, but also by intentional damage - "roguish" vandalism of children in the 50's to price tag actions that took place last year.

The story of the place is a story of exclusion which is broad and multi –layered. Through the movie the silent voice of the cemetery we will be heard: Family members whose loved ones were buried in old days and Palestinian collaborators who were forced to bury family members there; The Waqf Authority, City Hall, and the Interior Ministry who all are responsible and not responsible for its condition; Researchers, archaeologists and historians; Local residents and community activists who are trying to push for worthy existence of this place.

Through the story of those, the film will seek to uncover the story which is hiding under the trash, the cactus plants and the broken tombstones.

מענק קרן פרלוב לזוכה יעמוד השנה על שווי 40,000 ₪ תמיכת:
קרן יהושע רבינוביץ' לאמנויות
שידורי קשת
טרנס טייטלס
GO2FILMS

כמו כן זכתה ההצעה בפרס נוסף - חביב הקהל, בשווי של 7,500 שקלים